O mne

Ahojte, som Martin, vášnivý šéfkuchár s dlhoročnými skúsenosťami a hlbokým vzťahom k gastronomii. Moja cesta začala na hotelovej akadémii v Bratislave, kde som objavil svoje nadšenie pre varenie. Od roku 2004 som mal to šťastie pracovať v mnohých renomovaných reštauráciách, kde som sa neustále zdokonaľoval a rozvíjal svoje kulinárske schopnosti.

Moja filozofia varenia sa zakladá na štyroch pilieroch: čerstvosti, lokálnych surovinách, hravosti a fantázii. Verím, že jedlo by malo byť nielen chutné, ale aj zážitkom, ktorý poteší všetky zmysly. Mám za sebou niekoľko nezabudnuteľných momentov, vrátane varenia pre členov holandskej a britskej kráľovskej rodiny, čo pre mňa predstavovalo obrovskú česť a motiváciu.

V roku 2016 som absolvoval stáž v prestížnej medzinárodnej sieti thajských reštaurácií Patara, kde som sa naučil nové techniky a rozšíril si obzory o autentickú thajskú kuchyňu. Okrem toho som mal možnosť odovzdávať svoje vedomosti ako lektor vo varení na Chef paráde a v škole varenia pre gurmánov vo Svätom Jure. Tieto skúsenosti ma naučili, aké dôležité je zdieľať vášeň pre varenie s ostatnými a inšpirovať nových kuchárov.

Počas svojej kariéry som získal množstvo prestížnych ocenení, ktoré odrážajú moju prácu a nasadenie. V roku 2016 som bol zaradený medzi top TREND šéfkuchárov Slovenska, a v roku 2018 som sa umiestnil v Best 20 chefs podľa Gurmána na Slovensku. Moje úspechy vrátane ocenenia Hotelová reštaurácia roka a Zlatých vidličiek rokoch 2020, 2022 a 2023 sú pre mňa nielen uznaním, ale aj motiváciou naďalej rásť a posúvať hranice svojej kuchyne. V roku 2024 som získal ocenenie Best Chefs, pričom som sa umiestnil na treťom mieste.

Okrem varenia ma môžete poznať aj z televíznej obrazovky, najmä z relácie „Na nože“, kde som sa snažil preniesť svoju vášeň a skúsenosti do kuchýň divákov. Mám rád interakciu s ľuďmi a teším sa na každú príležitosť, ako môžem inšpirovať ostatných prostredníctvom svojho umenia.

Vo voľnom čase sa venujem poľovníctvu, čo mi poskytuje skvelú príležitosť spojiť sa s prírodou a načerpať inšpiráciu pre svoje kulinárske výtvory. Nadovšetko však milujem svoju rodinu – moju manželku a dve deti, ktorí sú mojou inšpiráciou a oporou. S nimi zdieľam nielen svoj čas, ale aj lásku k jedlu a vareniu, čím vytvárame nezabudnuteľné rodinné chvíle okolo stola.